• Tocado

Herstel van kleuring na aftrekken door zon of chloor


Tijdens de vakantieperiode kan je haar heel erg afzien. Door zon en chloor kan het beschadigd raken. Kapsalon Tocado zorgt voor het herstellen van de kleuring en de gezondheid van jouw haar.

Wat doet de zon met jouw haar

Hoewel de zon zorgt dat jouw vitamine D-peil is opgekrikt, kan het wel je haar beschadigen. Zonlicht verzwakt namelijk de beschermlaag van je haar. Jouw glanzende haardos verandert al snel en zal er droog en ruw uitzien. Verder zullen de haren sneller splitten en kunnen knopen ontstaan. Hieronder enkele tips om jouw haar er stralend te laten uitzien.

1. Bescherming

Eerst en vooral is het belangrijk om jouw haar te beschermen tegen de UV-straling. Een speciale spray of olie bevat UV-filters die je haar beschermen. Ze werken als het ware als zonnebrand, maar dan voor jouw haar. Daarnaast bevatten deze producten vaak nog andere ingrediënten die je haar extra hydrateren of er glanzend laten uitzien.

2. Herstellen

Net zoals de huid kan ook jouw haar een after-sun treatment gebruiken. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden. Zo kan u een balsem, shampoo of mousse gebruiken. Deze producten bevatten allerlei ingrediënten die je haar verzachten, voeden, verzorgen en herstellen.

· Repair-me Rinse van Kevin Murphy

· N°5 Bond Maintenance Conditioner van Olaplex

Wat doet chloor met jouw haar

Af en toe eens zwemmen heeft maar weinig effect op het haar. Maar als je regelmatig zwemt kan je haar beschadigd raken. Chloor zorgt er voor dat alle natuurlijke oliën verwijderd worden. Op die manier wordt jouw haar breekbaar en poreus. Het zal er ook droog en ruw uitzien.

Verkleuring van het haar komt vooral door geoxideerde metalen die in het water zitten. Maar gekleurd haar en chloor kunnen het verkleuringsproces versterken. Zoals eerder gezegd wordt je haar breekbaar en poreus. Op die manier worden andere chemische stoffen makkelijker opgenomen waardoor verkleuringen ontstaan.

Om je haar te beschermen kan je enkele maatregelen nemen. Zo kan je voor dat je gaat zwemmen je haar spoelen met schoon water en er wat conditioner in doen. Op die manier is je haar meer gehydrateerd waardoor het minder chloorwater zal opnemen tijdens het zwemmen.

Na het zwemmen is het belangrijk om je haar goed uit te spoelen. Na het wassen breng je conditioner aan om zo de zwembadchemicaliën te verwijderen. Door de conditioner zal je haar ook opnieuw van oliën en vocht voorzien worden.

· N°6 Bond smoother van Olaplex

· Repair-me Wash van Kevin Murphy

Net terug van vakantie ? Maak een afspraak bij Tocado om je haarkleur een opfrisbeurt te geven!

#Kleuring #Bescherminghaar #Herstellinghaar

54 keer bekeken

© 2018 Tocado, All rights reserved.

Data Protection Notice |