• Tocado

Welk effect heeft de zon op mijn haar?


Zonnen is natuurlijk heel leuk. Maar wat doet dat nu eigenlijk met je haar?

Je voelt het niet als de zon op je haar schijnt maar je lokken zijn even fragiel als onze huid. Zonlicht droogt de haren uit waardoor de punten sneller splitten en er meer knopen ontstaan. Het is geen geheim dat zonlicht de kleur van natuurlijke lokken doet verbleken: blondines worden nog blonder terwijl brunettes vaak een rode gloed in hun haar krijgen.

Wist je dat pigment in gekleurd haar gevoeliger is dan in natuurlijke lokken? Hierdoor gaat je haar sneller kapot. Om die reden wacht je beter tot na de vakantie om je kleur op te frissen bij jouw Tocado kapper. Als je louter je haren verft om een uitgroei weg te werken dan kom je het best voor de reis nog langs bij Tocado. Zo sta je met een verzorgde coupe op vakantiefoto’s.

Goede bescherming

Een goede bescherming tegen schadelijke uv-straling tijdens de zomermaanden is geen overbodige luxe. Ga voor producten uit een zonnegamma of schakel over op shampoos en conditioner voor gekleurd haar. Ook al is je haar niet geverfd. Ruim 90 procent ervan beschikt standaard over een zonnefilter. Een echte waterrat ? Breng voor je in een zwembad springt een chloorfilter aan.

Laat je lokken na een zwembeurt of douche bij voorkeur nooit opdrogen in de zon. Dan krijg je wel mooie beach waves maar nat haar in fel licht werkt zoals een spiegel die naar de zon is gericht. Het schadelijke effect van de straling wordt sterker wat nog meer kwaad dan goed doet voor je haar.

  • Angel Wash van Kevin Murphy

  • Blonde Angel van Kevin Murphy

Net terug van vakantie ? Maak een afpsraak bij Tocado om je haarkleur een opfrisbeurt te geven!

#Zonnen #Beschadigdhaar #Kapottehaarpunten #SPF

67 keer bekeken

© 2018 Tocado, All rights reserved.

Data Protection Notice |