• Tocado

Laat je haar opnieuw stralen na de vakantie


Je vitamine D-peil is dan wel fiks opgekrikt na die zonvakantie maar je kapsel kan wel wat extra verzorging gebruiken. Weg met dat door zout, zon en chloor beschadigd hoopje stro: zo gaat je haar weer gezond glanzen.

Zonlicht verzwakt de beschermlaag van je haar, waardoor het sneller beschadigt. Breekt de zon de beschermlaag van je haar, dan staat de deur open voor kleurverlies (ook bij niet geverfd haar) en gaan de haartjes breken. Je glanzende haardos verandert in een mum van tijd in een dof en afgebleekt strohoopje.

1. Een masker op warme haren

Droog haar is je grootste bekommernis na de zomer. Een beautyprobleempje dat je maar liever niet negeert, want haar kan zichzelf namelijk niet herstellen. Gebruik daarom 1 à 2 keer per week een intens hydraterend en voedend masker op gewassen haar. Stap uit douche of bad en verwarm je haar met een föhn (op medium temperatuur). Een masker kan dieper in de haarschacht dringen en dus intenser hydrateren/voeden als je haar wat verwarmd wordt. Wacht daarna tien minuten en spoel het masker uit.

  • Hydrate Me Masque van Kevin Murphy

2. Fris je haarkleur op

Dof en afgebleekt haar blaas je weer nieuw leven met een snelle kleurspoeling bij jouw Tocado kapper.

3. Weg met frizz

Veel kans dat je haar nu meer kroest dan aan het begin van de zomer. Is dat het geval ruil je je gewone stylingproducten even in voor een gladmakende crème. Ook als je geen stijltang gaat gebruiken. Zo'n gladmakende crème zorgt er immers voor dat je haar er niet sluiker maar wel gladder en glanzender uitziet.

  • Easy Rider van Kevin Murphy

  • Killer Curls van Kevin Murphy

  • Smooth Again van Kevin Murphy

4. Pak je punten aan

Conditioners en maskers kunnen je haar verzwaren. Toch als je ze verkeerd aanbrengt. Omdat het vooral je lengten en punten zijn die beschadigd zijn, breng je daar verzorgende producten aan. Nooit bij de hoofdhuid.

  • Leave In Repair van Kevin Murphy

5. Haarolie

Dat haarolie zo trending is, is niet gek. Een paar druppeltjes en je haar gaat aanvoelen alsof je pas van bij de kapper komt. Kies voor een verzorgende olie en breng die zuinig aan op lengten en punten. Olie kan op handdoekdroog haar (voor meer verzorging en bescherming tijdens het föhnen) of op droog haar om de lokken extra glans te geven. Breng nooit olie op de wortels aan want dan lijkt je haar instant vet en kun je meteen weer de douche in.

  • Shimmer Shine Mist van Kevin Murphy

6. Haarkuur

Kreeg je haar het erg te verduren ? Dan kun je bij jouw Tocado kapper om een herstellende treatment voor heel beschadigd haar vragen. Bijvoorbeeld Repair Me Treatment van Kevin Murphy. Een aanrader voor broos en beschadigd haar.

  • Repair Me Wash van Kevin Murphy

  • Repair Me Rinse van Kevin Murphy

  • Re Store van Kevin Murphy

7. Voorzichtig kammen

Een vuistregel die niet alleen na de zomer van toepassing is : ontwar je natte haar voorzichtig. Spray er een leave-in conditioner op en borstel uit met een kam met wijde tanden of een tangle teezer. Dit is een handborstel die speciaal werd ontwikkeld om nat haar op een zachte manier door te kammen.

Kevin Murphy heeft deze borstels speciaal ontwikkeld om beschadigingen aan het haar te voorkomen. Bovendien verhinderen deze borstels pluis en statisch haar. 8. Spoelen met fris water

Spoel shampoo en conditioner niet met heet water uit. Fris water sluit de haarschubben, waardoor je haar vanzelf gaat glanzen. Dep om dezelfde reden je haar droog in plaats hardhandig te gaan wrijven.

9. Weg met gespleten puntjes

Haar dat gespleten is, kun je niet meer herstellen. Daarom kom je na de vakantie beter meteen langs bij Tocado om je gespleten puntjes af te knippen. Doe je dat niet, dan kan het haar verder splitsen en ben je binnenkort nog véél verder verwijderd van die glanzende bos Hollywoodhaar.

Ben je net terug van een deugddoende vakantie? Maak een afspraak bij Tocado en geniet opnieuw van gezond en glanzend haar!

#Vakantie #Beschadigdhaar #Kapottehaarpunten #Hydrateren #Voeden #Herstellen

115 keer bekeken

© 2018 Tocado, All rights reserved.

Data Protection Notice |