• Tocado

Boxer braids: hoe begin ik eraan?


In de jaren 70 zagen we Dallas-actrice Charlene Tilton al met boxer braids, een haarstijl die toen gebaseerd was op deze van vrouwen die boksen. Vijftien jaar geleden droeg ook Angelina Jolie al een gelijkaardige ingevlochten haarstijl in de ‘Tomb Raider’-films.

Tegenwoordig zien we Kim Kardashian en Beyoncé ook vaak met deze boxer braids, wat ervoor zorgt dat ze nog steeds erg in de mode zijn!

Maar hoe begin je nu aan zo’n boxer braids? Tocado vertelt het jou.

Efficiënte haarstijl

Hoe trendy deze vlechten ook zijn, tijdens het boksen moeten ze voornamelijk effectief zijn. Door het haar in te vlechten heb je er geen last van. Zo hangt het niet in de weg en het kan ook gemakkelijker onder een helm.

Techniek

Een boxer braid is een opliggende vlecht, daardoor zal je wel eerst even moeten oefenen voor je deze techniek onder de knie hebt. Je moet immers onderhands kunnen invlechten.

Geen paniek! Tocado legt deze techniek stap voor stap uit.

Begin eerst en vooral met je haar goed te kammen met de Smoothing Brush van Kevin Murphy, zodat er zeker geen knopen meer zijn. Daarna maak je een middenscheiding die doorloopt tot in jouw nek. Zet vervolgens de ene helft vast met een speld.

Nu kunnen we aan de andere kant beginnen met vlechten. Neem een deel van je haar bovenop de ene helft en verdeel dit in 3 gelijke stukken. Nu moet je onderhands vlechten. Zorg er wel voor dat je telkens een beetje haar van aan de zijkanten meeneemt om in de vlecht te verwerken. Zo krijg je een vlecht die op je hoofd ligt.

Herhaal deze stappen nu ook aan de andere kant. Fixeer jouw vlechten op het einde met een sterke haarlak zoals Session Spray van Kevin Murphy.

Als er nog enkele kleine haartjes uit je kapsel springen, kan je die intomen door ze tegen de vlecht te duwen met de Tail Comb van Kevin Murphy.

Beach waves

Moet je achteraf nog naar een feestje? Smeer tijdens het vlechten je handdoekdroog haar in met een mousse zoals Body Builder van Kevin Murphy.

Als je de boxer braids los maakt, krijg je beach waves en ben je onmiddellijk klaar om nog een stapje te zetten!

Wil je graag zelf boxer braids eens uitproberen? Kom langs bij Tocado!

#boxerbraids #haarstijl #opliggendevlecht #vlechten #beachwaves

161 keer bekeken

© 2018 Tocado, All rights reserved.

Data Protection Notice |